Excursies Westhoek, Gent, Brugge, Vlaamse kust en excursies net over de grens 

Ben u benieuwd naar een excursie in de Westhoek of ga even de grens over naar Frankrijk? De prachtige Belgische kust en het gezellige West-Vlaanderen is een interessante, aantrekkelijke vakantiebestemming. Er is een groot aanbod van excursies, evenementen, attracties, natuur en cultuur.

In de Westhoek kan je het gehele jaar door vakantie vieren. De regio heeft bezoekers van jong tot oud veel te bieden. Ook zijn de bekende historische plaatsen als Gent en Brugge zeker de moeite waard om te bezoeken. De gezellige Vlaamse kust heeft een groot aantal gezellige en aantrekkelijke badplaatsen / kustplaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Adinkerke

Adinkerke is een klein stadje in de gemeente De Panne, in de provincie West-Vlaanderen, België. Het ligt vlakbij de Franse grens en staat bekend om de nabijheid van populaire toeristische bestemmingen zoals Plopsaland De Panne en het strand van De Panne. Zij wordt ook wel de bloemengemeente genoemd.

Adinkerke staat ook bekend om zijn tabakswinkels, die veel bezoekers uit de buurlanden trekken vanwege de lagere tabaksprijzen in België vergeleken met Frankrijk. De stad biedt een breed scala aan tabaksproducten, waaronder sigaretten, sigaren en shagtabak.

Naast de tabakswinkels beschikt Adinkerke over verschillende restaurants, bars en winkels die zich op toeristen richten. De stad wordt omgeven door natuurlijke schoonheid, waaronder zandduinen en natuurreservaten, waardoor het een populaire bestemming is voor liefhebbers van het buitenleven.

 • Stationsgebouw
 • Sint-Audomaruskerk
 • Museum Constructiewerkhuis Valère
 • Verhaeghe-Verstraete
 • Cabour Museum
Booking.com

Kinderboerderij hoeve Paepehof (Adinkerke) 

Breng een bezoekje aan de dieren op deze authentieke boerderij en geniet van de cafetaria met zonneterras en grote kinderspeeltuin.

Kijk voor meer informatie op: www.hoevepaepehof.be.

Ieper

Ieper is een stad in het Vlaamse gewest van België. Ieper ligt in de provincie West-Vlaanderen van België, ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Brugge en ongeveer 85 kilometer ten westen van Brussel en op 40 km van De Panne.

De stad heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het speelde een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog en werd tijdens de oorlog volledig verwoest. De stad werd na de oorlog zorgvuldig herbouwd, waarbij de historische architectuur behouden bleef.

Een van de bekendste attracties in Ieper is de Menenpoort, een eerbetoon aan de soldaten die vermist raakten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De poort is ook de locatie van de dagelijkse Last Post-ceremonie, die wordt gehouden elke avond sinds 1928.

Bezoek het Flanders Fields Museum: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en biedt een uitgebreid overzicht van de impact van de oorlog op Ieper en omgeving. Het bevindt zich in de historische Lakenhal.

De Lakenhal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest iconische monumenten in Ieper. Het herbergt verschillende musea, waaronder het In Flanders Fields Museum.

De Ieperboog: Dit gebied was het toneel van hevige gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig is het een vredig en schilderachtig landschap waar bezoekers historische slagvelden, begraafplaatsen en gedenktekens kunnen verkennen.

Belfort van Ieper: Het Belfort is een ander prominent herkenningspunt in de stad. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een panoramisch uitzicht over Ieper en omgeving.

Ieper heeft een levendig ‘marktleven’, met regelmatig markten op de Grote Markt. Hier vindt u lokale producten, handwerk en andere goederen.

Ieper organiseert het hele jaar door verschillende culturele en historische festivals, waaronder het Ieper Festival, de Flanders Fields Marathon en de Last Post-ceremonie.

Ieper staat bekend om zijn heerlijke Belgische keuken. Zorg ervoor dat je een aantal traditionele gerechten probeert, zoals Belgische friet, wafels en bier.

De stad biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog

 

 • Onderwijsmuseum (G. de Stuersstraat 6 A, Ieper)
 • Stad / stedelijk museum (Ieperleestraat 31, Ieper)
 • Vlaanderen museum www.inflandersfields.be

Ontdek de Belgische kust (Westhoek) met een E-scooter. (Veurne)

Vanuit Veurne kunt u de regio ontdekken. Huur een elektrische scooter! Breng een bezoek aan gezellige dorpjes, kustplaatsen en bezienswaardigheden .
Kijk voor informatie op: Verhuur | Bromfun | Veurne 

Wielermuseum (Roeselare)

Koersmuseum Roeselare

Seafront, Maritiem park (Zeebrugge)

Seafront

Stadsmuseum ’t Schippershof (Menen)

Kortrijk Musea

 • Museum Kortrijk 1302 (Interactief multimediaal museum voor kinderen en volwassenen)
 • Broeimuseum
 • Vlasmuseum

Texture (texturekortrijk.be)

Boudewijn Seapark (Brugge)

Het Boudewijn Seapark te Brugge is een echt familiepark voor jong en oud.
Nieuw: Dolfijnenshow
25 attracties /4 shows / Bobo Indoor (overdekt speeldorp van maar liefs 2500 meter)
Website: Boudewijn Seapark – Dolfinarium | Pretpark | Waterpark in Brugge

Vestiging wandeling door Ieper

Bezienswaardigheden tijdens deze vesting wandeling:

 • Kruitmagazijn
 • Boterplas
 • Bellepoort
 • Majoorgracht
 • Predikherentoren
 • Leeuwentoren
 • Sint Jansgodhuis
 • Rijsseltoren
 • Tenaille
 • Hoornwerkpark
 • Ijskelder
 • Menenpoort

Diksmuide (Boterstadje)

Bezoek museum aan de IJzer- IJzertoren (Museum over oorlog & vrede).

In de IJzertoren werd het 22 verdiepingen tellend museum over “Oorlog – Vrede – Vlaamse Ontvoogding” ingericht.

In dit museum werd niet geprobeerd om de geschiedenis van beide wereldoorlogen, de Vlaamse Beweging en de Vlaamse Ontvoogding uitvoerig te beschrijven en uit te beelden. De bedoeling is alleen om een sfeerbeeld te schetsen van de manier waarop in het verleden geleefd werd. Hiervoor worden zowel tekst, beeld als klank gebruikt.

Kijk voor informatie op: MuseumaandeIjzer

Veurne

Veurne is een stad in de provincie West-Vlaanderen in België. Het ligt in het noordwesten van het land, dicht bij de kust. Ze ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van De Panne.

Veurne heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn historische gebouwen en charmante middeleeuwse sfeer.

Enkele bezienswaardigheden in Veurne zijn de Grote Markt, het Stadhuis en de Sint-Walburgakerk. De Grote Markt is het centrale plein van de stad en wordt omringd door prachtige gevels in Vlaamse renaissancestijl.

Het Stadhuis is een indrukwekkend gebouw met een klokkentoren en mooie geveldecoraties. De Sint-Walburgakerk is een gotische kerk met een imposante toren en een schitterend interieur.

Veurne heeft een aantal interessante musea, Daarnaast zijn er ook enkele interessante galerijen en kunsttentoonstellingen in de stad.

Wat betreft de natuurlijke omgeving, Veurne ligt niet ver van de kust en is omgeven door prachtige polderlandschappen waar je kunt genieten van wandelingen en fietstochten.

Veurne heeft ook een aantal leuke cafés, restaurants en winkels waar je kunt genieten van lokale gerechten en specialiteiten.

Kortom, Veurne is een charmante stad met een rijke geschiedenis, mooie architectuur en een ontspannen sfeer. Het is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur.

Bezienswaardigheden Veurne:

 • Bakkerijmuseum Veurne, Zuidgasthuishoeve
  Bekijk op 2 hectare de grootste collectie bakker objecten. Er zijn verschillende workshops voor kinderen en volwassenen.
  Kijk voor mee informatie op www.bakkerijmuseum.be.
  Het Adres: Albert I laan 2, Veurne, België
 • Stadhuis (renaissance stijl)
 • Landhuis met Belforttoren (Unesco werelderfgoed)
 • Stadpark
 • Het Spaans Palviljoen
 • Sint Walburgakerk (Gotische kerk)
 • Sint Janshospitaal
 • Zwarte Nonnenstraat
 • Boeteprocessie (Laatste zondag van Juli)
Booking.com

Bellewaerde park (Attractiepark (Ieper)

Website: Home | Bellewaerde Park

Hopmuseum (Popering, vlakbij Brugge)

Hopmuseum – Toerisme Poperinge

Dagexcursies vanuit De Panne naar Gent of Brugge

Dagexcursie Gent (België) (maximaal genieten, bruisend en Authentiek)

Gent is een gezellige, historische stad en de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Zij wordt ook wel de ‘bloemenstad’ genoemd en is de studentenstad van België. De reistijd vanuit De Panne naar Gent is iets meer dan 60 minuten rijden met de auto.

Geen enkele stad in België heeft zoveel historische beschermde gebouwen als Gent. Tegenwoordig is Gent een bruisende en een authentieke stad met veel (chique) winkels, cafés en uitstekende restaurants.

Gent heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het werd een belangrijke stad tijdens de Middeleeuwen en was een van de grootste en rijkste steden van Europa.

Gent staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur. De stad beschikt over verschillende goed bewaarde bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en het Gravensteen.

Ze wordt ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd vanwege zijn netwerk van kanalen. Een boottocht maken langs de grachten is een populaire activiteit onder bezoekers om te genieten van het schilderachtige uitzicht op de stad.

De Prachtige stad heeft een levendige kunst- en cultuurscène. De stad herbergt verschillende musea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten en het Design Museum Gent. Elke drie jaar is Gent gastheer van het Gentse Festival van Vlaanderen, een gerenommeerd evenement voor klassieke muziek.

Gent is de thuisbasis van de Universiteit Gent, een van de grootste en oudste universiteiten van België. De aanwezigheid van de universiteit geeft de stad een levendige en jeugdige sfeer.

Gent staat bekend om zijn heerlijke keuken. Bezoekers kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan traditionele Belgische gerechten, waaronder moules-frites (mosselen met friet), waterzooi (een romige stoofpot) en Belgische chocolaatjes.

De stad organiseert het hele jaar door verschillende festivals. De grootste en bekendste is de Gentse Feesten, een tiendaags feest met muziek, theater, kunst en andere culturele evenementen.

Net als veel andere Belgische steden is Gent fietsvriendelijk. Het huren van een fiets is een populaire manier om de stad en de omliggende gebieden te verkennen, aangezien er talloze fietspaden en paden zijn.

Het Lam Gods: Een van de beroemdste schatten van Gent is het Lam Gods, ook bekend als De aanbidding van het Lam Gods. Het werd in de 15e eeuw gecreëerd door de gebroeders Van Eyck en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Vlaamse primitieve kunst.

Centrum Gent, België
Sint Niklaaskerk, Gent, België

U kunt Gent prima te voet ontdekken. Bijna alle historische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Bezienswaardigheden & attracties in Gent

 • Oude Haven Graslei
 • Kasteel Gravensteen
 • Sint Baafs Kathedraal
 • Sint Niklaaskerk
 • Stadhuis
 • Begijnhof
 • Belfort Toren
 • Muziekcentrum Bijloke

Musea in Gent

 • Museum der schone kunsten
 • Wapenmuseum
 • Gerechtsmuseum
 • Stedelijke Museum voor Actuele Kunst
 • Stadsmuseum Gent (STAM)

Markten & Winkelen in Gent

 • Elke vrijdag en zaterdag is er op de Vrijdagmarkt een grote markt
 • Brocante markt Sint Jacobsplein
 • Boekenmarkt op de Ajuinlei
 • Bloemenmarkt op de Kouter

Rondvaart door Gent

https://www.gent-watertoerist.be/

https://www.benelux-rederij.com/

https://www.minervaboten.be/nl/

 Tips Gent

https://kinepolis.be/nl/bioscopen/kinepolis-gent (Bioscoop Gent)

https://www.ugent.be/we/nl/diensten/plantentuin (Plantentuin met ruim 10 000 plantensoorten)

https://www.industriemuseum.be/nl (Museum over industrie, arbeid en textiel)

https://www.gruut.be/ (Bierproeverij)

https://www.koetsenvangent.be/ (Toeristische rondritten met de koets door Gent)

Goedkoop hotel Gent boeken?

Gent heeft een gevarieerd aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Via onderstaande online hotel kaartwidget kunt u makkelijk uw ideale hotel in Gent (kamer) boeken / reserveren. Er zijn verschillende hotels in diverse prijscategorieën.

Booking.com

Goedkope vakantie Gent, Belgie

Op zoek naar een goedkope vakantie (accommodatie) in Gent in België? Bekijk hier populaire vakanties in Gent & de best geboekte vakanties in Gent

Vakantie Brugge (Werelderfgoedstad, België)

Brugge is een prachtige bourgondische stad in het noordwesten van België. Het is de hoofdstad en grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. Brugge staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, geplaveide straten, pittoreske grachten en historische bezienswaardigheden.

Brugge heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het kreeg tijdens de middeleeuwen bekendheid als een belangrijk handelscentrum en werd een van de belangrijkste steden van Europa.

Het historische centrum van Brugge is sinds 2000 erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het staat bekend om zijn middeleeuwse gebouwen en grachten, die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven.

Brugge biedt talloze attracties die bezoekers kunnen verkennen. Enkele van de MUST VISIT plaatsen zijn de Markt (centraal plein), het Belfort van Brugge, de Basiliek van het Heilig Bloed, het Groeninge museum (kunstmuseum) en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar Michelangelo’s beeldhouwwerk Madonna en Kind staat.

De stad wordt vaak het “Venetië van het Noorden” genoemd vanwege het uitgebreide netwerk van kanalen. Een boottocht maken of langs de grachten slenteren is een populaire bezigheid onder toeristen.

Brugge staat bekend om zijn chocolade en bier. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke Belgische chocolaatjes en lokale brouwerijen verkennen die een grote verscheidenheid aan traditionele Belgische bieren aanbieden.

Brugge organiseert het hele jaar door verschillende festivals. De bekendste is het Brugse Historium, een historisch evenement dat elke zomer plaatsvindt. Andere opmerkelijke festivals zijn het Brugse Bierfestival en de Kerstmarkt.

Over het geheel genomen is Brugge een charmante stad met een rijke geschiedenis, verbluffende architectuur en een levendige culturele scene. Het is een populaire toeristische bestemming die een unieke mix van middeleeuwse charme en moderne voorzieningen biedt. Deze romantische en levendige Belgische stad is bekend om de prachtige pleinen, middeleeuwse straatjes, oude grachtenpanden en gezellige restaurants.

Brugge is een geliefde bestemming voor een dagexcursie vanuit De Panne, een leuke stedentrip of voor een leuk weekendje weg. De reistijd vanuit De Panne naar Brugge is ongeveer 50 minuten met de auto.

Centrum Brugge, België
Markt Brugge, België

Boudewijn Seapark, Brugge

Boudewijn Seapark is een attractiepark gelegen in Brugge, België. Het park is vooral bekend om zijn zeedieren- en waterattracties.

Een van de belangrijkste attracties van Boudewijn Seapark zijn de verschillende shows met zeedieren. Er zijn spectaculaire dolfijnenshows, een zeehondenshow en een zeeleeuwenshow. Deze shows bieden entertainment voor bezoekers van alle leeftijden.

Het park heeft ook diverse attracties naast de shows. Hier vind je onder andere een achtbaan, een boottocht, draaimolens en een wildwaterbaan. Er zijn ook speeltuinen en speelzones voor kinderen.

Het attractiepark huisvest verschillende soorten zeedieren die je van dichtbij kunt bekijken. Naast dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen, zijn er ook pinguïns, flamingo’s en andere vogelsoorten te zien.

Het park heeft ook een waterpark dat bekend staat als Bobo’s Indoor. Hier kun je genieten van verschillende glijbanen, zwembaden en waterspeeltuinen, die vooral populair zijn bij gezinnen met jongere kinderen.

Naast de dieren- en waterattracties, organiseert het park ook speciale shows en activiteiten voor kinderen. Er zijn ontmoetingen mogelijk met de mascottes van het park, dansoptredens en andere entertainmentmogelijkheden.

Populaire excursies in Brugge

Boottocht door de grachten van Brugge
Met de boot genaamd: De Lamme Goedzak vaar je van het historische Brugge naar het liefelijke, pittoreske Damme. Breng daar een bezoek aan het Uilenspiegel museum

Tip: Je kan ook met de fiets naar Damme en terug met de boot of omgekeerd.  fietshuur bij het concertgebouw

Kijk voor informatie over de boottocht Brugge – Damme – Brugge op: Lammegoedzakdamme

Vespa Tours Brugge

Ontdek het Brugs ommeland in stijl met een hippe Vespa onder begeleiding. Een unieke rit door de groene polders, authentieke dorpjes en adembenemende landschappen. Dit alles met verrassende stops. Kortweg, een ongelofelijk Vespa-avontuur vanuit het historische Brugge.

Kijk voor informatie op: Vespatours Brugge

Huur een elektrische step! Een goed alternatief is de Segway: Segway Brugge

 

Bezienswaardigheid Brugge: Choco-Story Brugge

Het Choco-Story Museum in Brugge, België is een prachtige museum gewijd aan de geschiedenis en het maken van chocolade. Het museum neemt bezoekers mee op een multi-zintuiglijke reis door de wereld van chocolade, waarbij de oorsprong wordt gevolgd van de oude Maya- en Azteekse beschavingen tot de moderne tijd.

In het hele museum krijgt u de kans om meer te weten te komen over de teelt en productie van cacaobonen, evenals over de verschillende technieken die worden gebruikt bij het maken van chocolade. Er zijn interactieve displays, informatieve tentoonstellingen en zelfs live demonstraties waar je chocolatiers in actie kunt zien.

Bezienswaardigheid Brugge: Frietmuseum

Het Frietmuseum in Brugge is een uniek museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de geliefde Belgische friet. Hier kun je verschillende tentoonstellingen verkennen die de oorsprong van aardappelen, het proces van het maken van friet en de verschillende manieren waarop er over de hele wereld van wordt genoten, laten zien. Het museum biedt ook interactieve displays, historische artefacten en zelfs een kans om heerlijke frietjes te proeven. Het is een leuke en leerzame ervaring voor alle leeftijden!

Bezienswaardigheid Brugge: Historium 

Het Historium – de meest bezochte attractie van Brugge – laat je een stap terug in de tijd zetten. Bezichtig hoe levendig Brugge was in de Gouden Eeuw op verschillende manieren.

Op 25 november 2012 heeft in Brugge het Historium zijn deuren geopend. Het gaat hierbij om een nieuwe toeristische topattractie waar je als bezoeker de gouden eeuw kunt beleven en ervaren als nooit tevoren. Historium, gelegen op de markt van Brugge, vertelt een fantastisch verhaal over Brugge anno 1435. Daarbij wordt gebruik gemaakt van originele scenografie met filmbeelden, speciale effecten, verrassende decors en een schitterende muzikale omlijsting.

Huur een E-step en ga van Brugge naar Damme! Ga met je privégids door Brugge en Damme. Kom langs windmolens, het prachtige kanaal, en andere mooie plekken.

Rondrit door Brugge met een E-step voor het hele gezin! Ontdek de mooiste dingen met behulp van waardevolle tips en een informatieve stadsplattegrond. Bekijk diverse  bezienswaardigheden in Brugge op een leuke en unieke manier. (3 uur)

Goedkoop hotel Brugge boeken?

Ben je op zoek naar een aantrekkelijk hotel in Brugge? Via onderstaande online hotel kaartwidget kunt u makkelijk uw ideale hotel in Brugge (kamer) boeken / reserveren. Er zijn verschillende hotels in diverse prijscategorieën.

Booking.com

Goedkope vakantie Brugge, Belgie

Op zoek naar een goedkope vakantie (accommodatie) in Brugge in België? Bekijk hier populaire vakanties in Brugge & de best geboekte vakanties in Brugge

Excursies net over de grens in Frankrijk

Gravelines, Frankrijk

Op 44 kilometer van De Panne, 30 minuten rijden, ligt vlak over de grens met Frankrijk ligt de kustplaats: Gravelines (Grevelingen) U kunt daar de vuurtoren beklimmen van het Petit Fort Philippe (116 treden).
Kijk voor meer toeristen informatie op: Gravelines | (ville-gravelines.fr)

Wandelroutes / Wandelingen Gravelines

Kijk voor meer op informatie op: https://www.ville-gravelines.fr/

Parc Zoölogique

Fort Mardyck Dunkerque Grand Littoral
Rue des Droits de l’Homme
59430 Fort Mardyck
Website: www.parc-zoologique.fr

Wandelroutes / Wandelingen: www.ot-dunkerque.fr
Musee Portuaire www.museeportuaire.fr

Grand Fort Philippe, Frankrijk

 • Musee de la Mer
 • Visrokerij Dutriaux
 • Musee du Sauvage (Reddingsmuseum)

Dunkerque (Duinkerke), Frankrijk

 • Winkelen (Centre Commercial Marine)
 • Dierentuin in Duinkerke

Boulogne sur Mer, Frankrijk

Boulogne-sur-Mer ligt in de regio Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk
Het religieuze centrum van Boulogne-sur-Mer ligt in de ‘oude stad’ en biedt heel wat bezienswaardigheden. Je kunt het belfort uit de 12de eeuw bezoeken, het Kasteel-museum, de prachtige stadsmuren uit de 13e eeuw door Graaf van Boulogne, de Koepel van de kathedraal, het Keizerlijk Paleis. Door hun rijk cultureel erfgoed kreeg de stad het label ‘Stad van Kunst en Geschiedenis’ dankzij hun rijk cultureel erfgoed.

Boulogne heeft ook de belangrijkste vissershaven van Frankrijk. Hier kun je genieten van verschillende visgerechten. Als je je verder wilt verdiepen in de zee wereld, kun je een bezoek brengen aan: Nausicaa, het grootste aquarium van Europa. Hier kun je verschillende ontdekkingsruimtes en dierenreservaten bezoeken en deelnemen aan verschillende exposities.
Kijk voor informatie op: www.nausicaa.fr of www.nausicaa.nl.

Cap (Kaap) Blanc-Nez en Cap (Kaap) Gris-Nez (Gelegen in het midden van de Opaalkust)

Cap Blanc-Nez is een kaap aan het Kanaal bij de Franse gemeente Escalles. Hoogte 134 m boven de zeespiegel. Cap Blanc-Nez ligt 16 km ten Noordoosten van Cap Gris-Nez. De kaap is te voet en per auto te bereiken. Er is een wandelpad van de top van de kaap tot aan het strand.